واکسن مالاریا مصونیت یکساله ایجاد میکند

واکسن مالاریا مصونیت یکساله ایجاد میکند
پيشتر معلوم شده بود كه اين واكسن تا شش ماه در برابر مالاريا مصونيت ايجاد مي كند اما به نظرمتخصصان تجديد واكسن در هر شش ماه يك بار در آفريقا شدني نيست.
يافتههاي اين پژوهش در كنفرانس مالايا كه در كامرون برگزار ميشود ارائه شده است.
اكثر متخصصان معتقدند هيچ اميد فوري براي كشف واكسني كه بتواند مالاريا را بكلي از بين ببرد يا حداقل مصونيت مادامالعمر در برابر آن ايجاد كند وجود ندارد اما واكسني كه مالاريا را تبديل به عفونت ملايمي بكند در كاهش خطرات اين بيماري تاثير بسزايي دارد.
آخرين واكسن مالاريا( گلاكسو اسميت كلاين (RTS, AS02Aكه در سال ۲۰۰۳روي ۱۴۴۲كودك آزمايش شده تا به حال نتايج خوبي نشان داده است.
در شش ماه اول پس از تزريق اين واكسن تعداد مبتلايان به مالارياي خفيف سي درصد و مالارياي حاد پنجاه و هشت در صد كاهش يافت.
آخرين نتايج منتشر شده نشان ميدهد تاثير اين واكسن تا دوازده ماه بعد از دوره اوليه نيز از بين نميرود.
دكتر “جو كهن”، معاون تحقيقات و توليد واكسن بيماريها در موسسه گلاكسو اسميت كلاين ۱۹سال است كه بر روي اين واكسن كار ميكند و به گفته وي تحقيقات مفصل تري در مورد اين واكسن پيش بيني شده است.
او ميگويد:” احتمالا بين ۱۰۰۰۰تا ۱۵۰۰۰كودك واكسينه خواهند شد و دو سال تا دو سال و نيم ديگر نتيجه كارمان معلوم ميشود.”
گلاكسو اسميت كلاين از سال ۲۰۰۱با كمك دانشگاه بارسلونا، وزارت بهداري موزامبيك و موسسه واكسن مالاريا در تحقيقات مربوط به اين واكسن فعال بوده است.
“مليندا موري” از موسسه واكسن مالاريا ميگويد: “ما از اين كشف بسيار هيجان زدهايم چون واكسني پيدا شده كه كودكان را در برابر اين مرض مصون مي كند و مصونيت هم آنقدر دوام دارد كه بتواند بر مساله مالاريا در آفريقا تاثير بگذارد.”
مالاريا در سال يك ميليون نفر را در سراسر جهان ميكشد و در آفريقا در هر سي ثانيه يك كودك از اين بيماري ميميرد.